Een ander huis kopen?
Spannend, het kopen van een andere woning! Het leukste is lekker rondstruinen op Funda. Maar weet jij al hoeveel je kunt lenen en wat er allemaal komt kijken bij de koop van een andere woning? Wij laten jou graag de mogelijkheden zien. Plan een gratis oriëntatiegesprek en kom erachter wat jij kunt lenen.
Zoveel mensen zoveel wensen, zoveel huizen
Het kopen van een (eerste) huis is voor de meeste een heel leuk maar intensief proces. Heb je zelf al een idee welke vragen jezelf kunt stellen in het oriëntatieproces? Wij hebben een aantal tips op een rij voor je gezet.
- 1. Wat is je budget?
Voordat je een bod op een woning doet wil je natuurlijk eerst weten wat je kunt lenen. Hiervoor kun je een gratis oriëntatiegesprek plannen bij een van onze gecertificeerde en ervaren adviseurs. Tijdens dit gesprek nemen we uitgebreid de tijd om je beter te leren kennen en inventariseren we wat je financiële situatie is. Na dit gesprek weten jullie wat jullie maximale hypotheek is en wat jullie maandlasten worden.
- 2. Wat zijn je wensen?
Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel huizen. Stel je toch eens voor dat je in jouw droomhuis woont. Hoe woon je dan? Hoeveel slaapkamers heeft het huis? Hoe ziet jouw droomkeuken eruit? En welke eisen stel je aan de onderhoud van het huis? Kun je er zo in of kies je liever voor een woning die gerenoveerd moet worden?
- 3. Ga (digitaal) op zoek.
Op internet kun je veel websites vinden met woningaanbod. Funda ken je waarschijnlijk wel. Met een aantal simpele zoekopdrachten kun je snel huizen vinden die voldoen aan jouw wensen. Ook kun je er een leuk uitje van maken. Ga met de auto, fiets of te voet een rondje door het dorp of stad waar je graag wilt wonen en bekijk het aanbod meteen in het echt.
- 4. Doe inspiratie op.
Een huis kun je natuurlijk op miljoenen manieren verbouwen en/of inrichten. Op sites als Pinterest kun je veel ideeën op doen. Bekijk ook de huiskamer van je familie eens op een andere manier als je daar de volgende keer op de bank zit. Welke kleuren verf hebben zij eigenlijk op de wand? Inspiratie kun je ook halen uit de natuurlijk. Houd van het bos (groen), de zee (blauw) of meer van industrie (grijs/zwarttinten).
- 5. Maak een moodboard.
Als je ideeën vindt, is het leuk om een moodboard te maken. Sla alles op 1 plek op en houdt overzicht. Als je met meerdere personen gaat samenwonen kun je iedereen een moodboard laten maken. Uiteindelijk kun je de ideeën met elkaar bespreken en combineren (of juist niet).
- 6. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur.
Heb je je droomhuis gevonden en wil je graag weten of dit mogelijk is binnen jouw financiële situatie? Maak dan een afspraak met een adviseur van Steengoedt Hypotheken. Onze gecertificeerde en ervaren adviseurs helpen je graag met het bereiken van jouw doel: de aankoop van jouw droomhuis.
- 7. Plan een bezichtiging.
Niet is wat het lijkt, of toch wel? Uiteindelijk weet je pas echt of het je droomhuis is, als je het in het echt hebt gezien. Klopt het totaalplaatje? Hoe was je gevoel? Wat is de technische staat? Wat voor financiering past bij jou? En nog veel meer belangrijke zaken die geregeld moeten worden. Denk aan een notaris en verzekeringen. Steengoedt Hypotheken begeleidt het hele proces en vanaf de oriëntatie tot de koop heb je een vast aanspreekpunt.